Draagt jouw school bij aan een duurzamere toekomst? Doe dan mee!

Kinderen zijn de toekomst van onze wereld. Een groene en duurzame wereld, De provincie Gelderland zoekt scholen die deel willen nemen aan het project ‘Mijn ideale school’. Binnen dit project bedenken leerlingen zelf een plan om de school te verbeteren. Uit de inzendingen worden tien scholen gekozen. De leerlingen van deze scholen worden door een kunstenaar geprikkeld anders te kijken naar hun plan en vervolgens geholpen bij de uitwerking.

 

Zet samen de wereld op zijn kop en ontwerp jouw ideale school!

 

Denk aan…

Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van afval op kunstzinnige wijze, een duurzamer schoolplein met energie opwekkers, innovatieve speeltoestellen, een gerecycled hek of een ideale aula of gymzaal. Maar ook de duurzame bereikbaarheid van de school of een groenere omgeving. Er zijn talrijke mogelijkheden! Laat vooral de leerlingen hun fantasie gebruiken om met ideeën te komen!

 

Tien scholen

Wij kiezen tien scholen uit die het plan gaan uitvoeren. Selectiecriteria zijn:

  • originaliteit & duurzaamheid;
  • haalbaarheid;
  • diversiteit en
  • regionale spreiding in de provincie Gelderland.

Deelname

Alle reguliere basisscholen in de provincie Gelderland kunnen zich inschrijven op: forum.gelderland.nl/mijnidealeschool

Voorop staat dat de school de leerlingen bewust wil maken van een duurzamere toekomst. Beschrijf kort waarom jullie idee uniek is en hoe het bijdraagt aan meer duurzaamheid. Voor de geselecteerde scholen is € 3.soo,- en de inzet van een kunstenaar beschikbaar.

 

Aanmelden kan tot 14 juli 2018, dus wees er snel bij!

 

Gaaf Gelderland

‘Mijn ideale school’ is een initiatief van de provincie Gelderland in het kader van de Omgevingsvisie Gaaf Gelderland. Deze visie richt zich op de verre toekomst. De toekomst van de kinderen die nu op de basisschool zitten. Als we de jongste generatie echt serieus willen nemen, moeten we hen na laten denken over oplossingen om deze mooier te maken. De geselecteerde scholen krijgen daarvoor hulp van een kunstenaar die het beste past bij de visie.

 

#mijnidealeschool

#gaafgelderland