OPSTAP | Mariëlla Koenders

OPSTAP van Stimenz is een programma dat kleuters spelenderwijs voorbereidt op groep 3 van de basisschool. De ouders leren hoe zij hun kind kunnen ondersteunen bij het leren lezen, schrijven en rekenen. Het programma is voor ouders met kinderen van 4-6 jaar die wat extra hulp nodig hebben. Opstap leert ouders hoe je je kind kunt ondersteunen, thuis en op school. Bij Don Bosco in Zevenhuizen werkt Cultuurwijzer samen met OPSTAP door beeldende lessen voor ouders met kind aan te bieden.

Loeiende limoenen | Mariëlla Koenders
Als je met een beetje fantasie naar vooral misvormde groente kijkt, zie je er al gauw een dier in. Deze manier van net een beetje anders kijken naar groente gebruikten we als inspiratie tijdens een workshop boetseren. Mama’s samen met hun kinderen. We maakten eerst een duimpotje (= klein schaaltje) van een bolletje klei.
Wanneer je hier pootjes aan plakt kan het een schildpad worden. Als je twee duimpotjes maakt en de randen aan elkaar plakt kan het een schaap worden of een vogel of een…

Natuurlijk eten deze dieren ook supergezond. Er worden daarom ook wortels, tomaten en euh een hamburger gemaakt?!

Het was erg leuk om te zien dat niet alleen de kinderen druk bezig waren maar ook de mama’s. En af en toe klonk er een kwaak, kwaak of beheh. Dan hoorde je wat er gemaakt werd!