Optreden in Gigant: ‘Ik val niet, ik dans’

Het Web is onderdeel van de Brede school Sprenkelaar. Ieder jaar krijgen kinderen de kans om binnen en buiten schooltijd kennis te maken met tal van activiteiten. De afgelopen periode hebben kinderen van unit 2 dansles gehad van juf Anna van TKP in samenwerking met Gigant. Er was veel belangstelling voor de lessen en 15 kinderen hebben deelgenomen aan de cursus. De cursus werd afgesloten met een echte voorstelling in een echt theater (Gigant) samen met professionele dansers. Op zondag 10 februari was het zover en samen met leerlingen van Tim Koldenhof Producties en dansgroep ArteZ gaven zij de voorstelling ‘Ik val niet, ik dans’, geschreven door Kitty Huisman, directeur van het Web. Rond 14.00 uur hebben ze een generale repetitie gedaan en om 15.15 een workshop samen met ouders en belangstellenden. Om 16.00 uur begon de voorstelling voor een bomvolle zaal. Het was een geweldige middag en wat een mooie complimenten hebben de kinderen gekregen! Dank aan juf Anna van TKP voor de leuke lessen op school en Gigant voor de mooie voorstelling! Meer foto’s vindt u hier.

Mooie combinaties met de Combinatiefunctie-uren

Danslessen onder schooltijd, een naschoolse cursus dans en een optreden in de theaterzaal van Gigant (zie hierboven);
Muzieklessen onder schooltijd waarin de leerlingen kennismaken met de diverse instrumenten en ervaren hoe het is om deze te bespelen met vervolgens een concert van professionele jonge musici in een tot concertzaal omgebouwde truck in de buurt van de school;
Een route langs de kunstwerken in de wijk met bij elk kunstwerk een passende, cultuureducatieve activiteit in de vorm van bodypercussie, theater of filosofie voor leerlingen van verschillende scholen in de wijk;
Een naschoolse cursus theater met een afsluitende presentatie tijdens de weekopening.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de inzet van de combinatiefunctie-uren die Cultuurwijzer samen met de Brede Scholen organiseert. De ‘combinatie’ zit in het verbinden van buitenschoolse en binnenschoolse activiteiten. Buitenschools in de zin van: buiten schooltijd maar ook: buiten de school c.q. de wijk en Apeldoorn.
Zo kunnen mooie samenwerkingen met diverse culturele partners tot stand gebracht worden en een doorlopende leerlijn cultuureducatie neergezet worden.

Momenteel worden de CF-uren ingezet voor de Brede Scholen maar doordat de regeling  recentelijk is aangepast, zou die voorwaarde in de toekomst losgelaten kunnen worden.

Voor meer informatie s.nieboer@gigant.nl