Masterclasses Leerkracht in de kunst met succes van start!

De eerste masterclass Leerkracht in de kunst zat op maandag 25 september helemaal vol. Het thema was Procesgericht beeldend werken waarbij elke deelnemer een eigen motivatie had om mee te doen:

  • “Ik ben beter in muziek maar wil graag voor beeldend handvatten.”
  • “Ik weet niet goed hoe ik met groep 8 een creatief proces op gang breng.”
  • “Ik ben geïnteresseerd in het onderwerp maar weet niet hoe ik het materiaal op een goede manier kan aanbieden.”

Deze en meer vragen werden door vakdocent Viviën Peet behandeld. En zoals het concept van de masterclass voorschrijft gingen de deelnemers ook zelf aan de slag en doorliepen met het materiaal, dat op verschillende ‘stations’ werd aangeboden, een creatief proces.

De masterclasses worden georganiseerd door Cultuurwijzer en hebben als doel je als leerkracht competenter te voelen bij het geven van kunstlessen en tevens de vakdocent beter te leren kennen en haar/zijn professionaliteit. Ze vinden elke vierde maandag van de maand plaats (behalve in december) en kunnen dankzij de impulsregeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) kosteloos worden aangeboden aan leerkrachten en onderwijsassistenten.

De volgende masterclass is op maandag 30 oktober en heeft als thema: Muziektheater – Doe…maar wat?
Met toneelspelen ‘doen alsof’ kan je vele barrières wegnemen en poorten openen. Op een ontspannen wijze maak je kennis met verschillende improvisatie-vormen en oefeningen die je direct in de klas kunt inzetten. Daarnaast kom je erachter wat voor impact muziek heeft op je perceptie en gevoel.
Met de spelvormen leer je kinderen, zonder je er heel bewust van te zijn, taalvaardigheid, samenwerken en incasseren én valt er ook nog wat te lachen!

De masterclasses zijn bedoeld om de leerkracht te professionaliseren in haar vak op het gebied van kunstzinnige vorming.
Meer weten of geïnteresseerd in een masterclass op school? Mail naar s.nieboer@gigant.nl.