Met je vak voor de klas

Cultuur Oost, Cultura Ede, Cultuurwijzer (onderdeel van GIGANT Apeldoorn), Lindenberg Nijmegen en Rozet Arnhem slaan de handen ineen om zich samen in te zetten voor het versterken van het Gelderse netwerk van kunstvakdocenten.

 

Samen geven ze vorm aan twee scholingstrajecten: “Met kunst voor de klas” voor beginnende kunstvakdocenten in het primair onderwijs en “Als kunst je vak is”  voor ervaren kunstvakdocenten in het primair onderwijs die verdieping zoeken. CultuurCollege organiseert de trainingen, die starten vanaf september 2022 en plaatsvinden op diverse locaties in Gelderland.

 

De samenwerkingspartners delen kennis en hun netwerk met elkaar. Zo dragen zij bij aan de kwaliteitsverbetering van cultuureducatie in de regio, wat zonder kundige vakdocenten niet mogelijk is. Voor duurzame verankering van cultuuronderwijs op scholen is nu én in de toekomst voldoende capaciteit nodig.

 

 

Deze scholingstrajecten zijn mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.

 

 

 

Als kunst je vak is Met kunst voor de klas