Voorstelling SBO De Prinsenhof

Op 7 april j.l. gaven de leerlingen van De Prinsenhof een afsluitende voorstelling aan hun ouders in de Theaterzaal van GIGANT. Zij lieten hier zien wat zij op school geleerd hadden in de lessen die in de weken vooraf gegeven werden door dansstudio Spring en percussieschool Mi Dushi. Daarnaast had het team zelf ook het nodige voorbereid.

Het presenteren van de leerlingen buiten hun eigen school op een echt podium met licht en geluid was vooraf een van de in te zetten aandachtspunten. Met een prachtig resultaat want je zag leerlingen groeien, hoe spannend ze het in het begin ook vonden. De extra beelden en geluid die gebruikt werden tijdens de voorstelling hielpen ook erg in het versterken van de beleving. Deze waren vakkundig in elkaar gezet door Mieke en Hanna van dansstudio Spring.

De organisatie van dit traject was mede in handen van Stichting Special Heroes met wie de school al een aantal jaar samenwerkt op het gebied van kunst en cultuur. De Prinsenhof doet daarnaast mee aan het CMK-traject (Cultuureducatie met Kwaliteit) omdat zij vinden dat kunst en cultuur een belangrijke bijdrage geeft aan de ontwikkeling van hun leerlingen en zij willen dit graag een structurele plek geven binnen hun school. Mooi om te zien dat de samenwerking tussen verschillende organisaties versterkend werkt.

Omdat alle leerlingen meededen waren er die ochtend 2 voorstellingen waarin 4 klassen per keer zich presenteerden. Dat de beide voorstellingen helemaal vol zaten was boven verwachting. Al met al een geslaagde dag en een mooi ijkpunt voor de school in hun ingezette CMK-traject.