Cultuurmenu Dans

Voor schooljaar 24-25 zijn de deelnemende scholen aan het Cultuurmenu Dans: Berg en Bos, IKC Vindingrijk, Parkenschool, Het Web, Beekbergen, Sterrenschool Apeldoorn en Prinses Margrietschool.

 

Culturele partner: Tim Koldenhof Producties en Orpheus

Groep 1-2 Nova & Nora, de prinses en de ballerina

De dansvoorstelling gaat over een bijzondere vriendschap tussen twee meisjes van een totaal andere komaf. Met herkenbare personages en vrolijke liedjes maken de kleuters spelenderwijs kennis met verschillende dansstijlen. Uiteraard is de voorstelling interactief en mogen de kleuters volop meedansen. Uiteindelijk blijken Nova en Nora veel meer met elkaar gemeen te hebben dan op het eerste gezicht lijkt. Ze hadden zelfs tweelingzusjes kunnen zijn!

 

Het programma bestaat uit:

  • een dansworkshop op school
  • een dansvoorstelling in de Theaterzaal bij GIGANT

Groep 3-4 Jungle Beats

Charlie en Coco, twee beste vriendinnen, hebben een prijsvraag ingevuld en daarmee een droomreis gewonnen. Ze mogen namelijk op safari in de jungle! Voor de stoere Charlie is het een echt avontuur. Zij houdt van de natuur en is niet bang voor het onbekende. De verwende Coco ligt liever aan het zwembad op een resort. Maar de vriendschap tussen beide meiden is sterk, en ze besluiten samen te gaan. In de jungle komen ze allemaal dieren tegen. Deze dieren vertegenwoordigen allemaal bijzondere dansstijlen. Van stampende olifanten in de Afrikaanse dans, tot het sierlijke flamingoballet en hip hoppende apen. Een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten.

 

Het programma bestaat uit:

  • een dansworkshop bij Tim Koldenhof Producties aan de Vlijtseweg
  • een dansvoorstelling in de Theaterzaal bij GIGANT

Groep 5-8 De Notenkraker

Grenzeloze fantasie, uitbundige choreografieën, tedere dans, en een totaal nieuwe kijk op Tsjaikovski’s beroemde muziek: deze grootste productie die Introdans ooit heeft uitgebracht, heeft het allemaal! Het dansgezelschap presenteert dit seizoen wederom een eigentijdse, nieuwe bewerking van een alom geliefde klassieker voor de héle familie. Ditmaal viel de keus op hét winterballet bij uitstek: De Notenkraker, maar dan in een geheel eigen en unieke interpretatie van de Belgische choreograaf Jeroen Verbruggen. Zijn versie bevat géén kerstboom, suikerfee of cadeautjes maar wél alle magie en betovering die je bij De Notenkraker verwacht! Introdans geeft het een eigenzinnige en eigenwijze touch. Een versie over het ‘kraken’ van je eigen schil, je eigen noot, om op die manier je ware identiteit te kunnen ontdekken.

 

Het programma bestaat uit:

  • Voorstelling De Notenkraker van Introdans in Theater Orpheus op maandag 13 januari 2025.
  • Workshop bij Tim Koldenhof, Vlijtseweg 140 Apeldoorn.