Cultuurmenu Dans

Voor schooljaar 23-24 zijn de deelnemende scholen aan het Cultuurmenu Dans: Sjofar Beatrix, Diamant de Beemte, Oosterhuizen, Vliegenier, Zevensprong en IKC Hei en Bos.

 

Culturele partner: Tim Koldenhof Producties

Groep 1-2 Nova & Nora, de prinses en de ballerina

De dansvoorstelling gaat over een bijzondere vriendschap tussen twee meisjes van een totaal andere komaf. Met herkenbare personages en vrolijke liedjes maken de kleuters spelenderwijs kennis met verschillende dansstijlen. Uiteraard is de voorstelling interactief en mogen de kleuters volop meedansen. Uiteindelijk blijken Nova en Nora veel meer met elkaar gemeen te hebben dan op het eerste gezicht lijkt. Ze hadden zelfs tweelingzusjes kunnen zijn!

 

Het programma bestaat uit:

  • een dansworkshop op school
  • een dansvoorstelling in de Theaterzaal bij GIGANT

Groep 3-4 Jungle Beats

Charlie en Coco, twee beste vriendinnen, hebben een prijsvraag ingevuld en daarmee een droomreis gewonnen. Ze mogen namelijk op safari in de jungle! Voor de stoere Charlie is het een echt avontuur. Zij houdt van de natuur en is niet bang voor het onbekende. De verwende Coco ligt liever aan het zwembad op een resort. Maar de vriendschap tussen beide meiden is sterk, en ze besluiten samen te gaan. In de jungle komen ze allemaal dieren tegen. Deze dieren vertegenwoordigen allemaal bijzondere dansstijlen. Van stampende olifanten in de Afrikaanse dans, tot het sierlijke flamingoballet en hip hoppende apen. Een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten.

 

Het programma bestaat uit:

  • een dansworkshop bij Tim Koldenhof Producties aan de Vlijtseweg
  • een dansvoorstelling in de Theaterzaal bij GIGANT

Groep 5-7 Funky Grooves

We zijn in de geschiedenisles van juf Janneke. Het thema is muziek. De klas verveelt zich want juf Janneke legt het heel saai uit. Totdat Daantje opeens op staat. Daantje kan heel goed dansen en zet met haar stoere dansmoves de klas totaal op zijn kop. Daantje helpt de juf én de klas met de geschiedenisles: muziek en dans, een reis door de tijd.
Van klassieke muziek tot rock ’n roll, en van de gekke swish swish moves tot hippe Tik Tok dansjes van nu. Een herkenbare voorstelling voor kinderen van nu. Stilzitten is onmogelijk!

 

Het programma bestaat uit:

  • een dansworkshop bij Tim Koldenhof Producties aan de Vlijtseweg
  • een dansvoorstelling in de Theaterzaal bij GIGANT

Groep 8 Choreografie

De leerlingen komen naar Tim Koldenhof Producties voor een dansworkshop ‘Choreografie’. De kinderen krijgen in deze workshop verschillende danspassen aangereikt die een choreografie kunnen vormen. Ook gaan ze zelf aan de slag om een choreografie te maken.

De leerkrachten kiezen uit twee muzieknummers (uit de Top40) die vooraf naar de school worden gestuurd. Vervolgens kiezen zij hieruit één muzieknummer waarop een spetterende choreografie wordt gemaakt met de leerlingen.

Tijdens de workshops voor groep 8 staat het maken van de choreografie voor een afscheidsavond centraal en tijdens de workshops voor groep 7 wordt er meer ingegaan op hoe een choreografie tot stand komt. Bovendien zullen deze leerlingen ook zelf ondervinden hoe is het is om een choreografie te maken (procesgericht).