Cultuurmenu Drama

Dit schooljaar zijn de deelnemende scholen aan het Cultuurmenu Drama: Berg en Bos, Het Web, Het Woudhuis en de Parkenschool.

Culturele partners: Jeugdtheater collectief Meneer Monster en Stichting OTO. En Theater Orpheus.

Groep 1-2 Peuterpret

Dit schooljaar maken we voor de groepen 1-2 gebruik van het ‘Peuterpret Programma’ van Schouwburg Orpheus. De leerkracht van een groep kan zelf een voorstelling uitkiezen die qua inhoud en tijdstip het beste past. Wees er snel bij, per voorstelling zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voorstellingen waaruit u kunt kiezen:

He, wie zit er op de wc

 

Woensdag 18-01-2023

Aanvangstijd: 10:00 uur

 

Wie kent ze niet? De hilarische prentenboeken Hé, wie zit er op de wc? en Retteketet! We gaan nog niet naar bed! van Harmen van Straaten. Twee boeken vol humor waarin een jongetje ons meeneemt in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven.

 

Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit beide boeken tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor.

Gebaseerd op de boeken Hé wie zit er op de wc? en Retteketet, we gaan nog niet naar bed van Harmen van Straaten, Uitgeverij Leopold, Amsterdam.

 

https://www.orpheus.nl/voorstellingen/3990/Peuterpret/He_wie_zit_er_op_de_wc_

 

Stapel

Frisse oren

Woensdag 15-02-2023

Aanvangstijd: 10.00 uur

 

Een stille, geconcentreerde stapelaar en een beweeglijke omgooier. De stapelaar zingt zijn blokken omhoog en de omgooier trommelt ze naar beneden. Stapel is een tekstloze muziekvoorstelling over ontdekken, bouwen en afbreken. Met blokken en bouwstenen als percussie-instrumenten en een harp als de hoogste toren. Een intuïtief spel met de zwaartekracht en een speelse ontdekkingstocht vol muzikale bouwstenen.

 

https://www.orpheus.nl/voorstellingen/4014/Peuterpret/Stapel

 

BullyBully

Woensdag 15-03-2023

Aanvangstijd: 10:00 uur

Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? Zou die president soms ook een driftbui krijgen in het gangpad van de supermarkt? Of gillen totdat hij krijgt wat hij wil? Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. Als je door je oogharen kijkt, zie je bijna het verschil niet meer. Alleen heeft de een het voor het zeggen en de ander moet doen wat er gezegd wordt.

 

https://www.orpheus.nl/voorstellingen/4050/Peuterpret/BullyBully

 

Pim & Pom vieren feest

Woensdag 17-05-2023

Aanvangstijd: 10:00 uur

De twee beste katten vriendjes van het land beleven weer een nieuw, grappig, muzikaal maar bovenal feestelijk avontuur. Het leuke aan dit avontuur is, jij bent uitgenodigd!

 

Wat vieren Pim & Pom voor feest? Is vogeltje ook uitgenodigd? En wat heb je precies nodig voor een groot feest? Zal alles vandaag wel goed gaan?

De twee kunnen jullie hulp goed gebruiken. Jullie kennen Pim & Pom van hun leuke avonturen. Maar is Pom echt de wijze van de twee en heeft Pim weer teveel praatjes? Duik in de wereld van Fiep Westendorp Pim & Pom. En vier met de hele familie een Pim en Pom-tastisch feest!

 

https://www.orpheus.nl/voorstellingen/4112/Peuterpret/Pim_Pom_vieren_feest_

 

 

 

Groep 3-4 De Grote 5

De grootste dieren van Afrika verschijnen op ’t toneel! En wel heel dichtbij.

In De Grote 5 speelt Meneer Monster groots en uitbundig voor de allerkleinsten. De welbekende ‘catwalkopstelling’ keert terug en dit keer vrij letterlijk. Met als vertrekpunt de zinderende Afrika steppes loopt de voorstelling over naar een paradefeest vol zwoele Afrika beats waarin kostuums de hoofdrol spelen. Grote, uitbundige kostuums, een grafisch, visueel en muzikaal spektakel.

Deze voorstelling speelt zich af op een lange mat, met aan weerszijden drie rijen bankjes waarop het publiek plaatsneemt. Op die manier zitten kinderen en ouders dicht op de voorstelling, maar geen zorgen: iedereen zit achter een stevig koordje want we verwachten De Grote 5 op het toneel…

 

Groep 5-6 Mees Kees op kamp

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en een hele reeks filmhits in de bioscoop, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater! Mees Kees krijgt een eigen musical!
Mees Kees gaat met zijn klas op kamp naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken! Zwemmen is immers ook werken. En een zeester zie je toch het beste ìn de zee. En zo geeft Mees Kees altijd weer zijn eigen draai aan alles wat op zijn pad komt.

Groep 7-8 Martin Luther King

Martin Luther King volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: “I have a dream…”

 

De voorstelling begint in 1937, de tijd dat Martin Luther King nog Michael heette. Hij heeft een onbezorgde jeugd, totdat hij naar school gaat. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en wakkert een vuurtje aan dat niet meer te doven is. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

Martin Luther King is een swingende muzikale familievoorstelling onder de regie van Jörgen Tjon a Fong, met hoofdrollen voor José Montoya, Noah Blindenburg, Rosa da Silva en Viktor Griffioen. Tijdens de voorstelling wordt voor livemuziek gezorgd door Gianni Noten, Timothy Bennet en Djuwney.