Cultuurmenu Drama

Voor schooljaar 23-24 zijn de deelnemende scholen aan het Cultuurmenu Drama: Emmaschool, Fakkel, Kompas, De Poort, Sebastiaanschool, IKC Spreng Ugchelen, Tweede Stee.

Culturele partners: Stent Producties, de grote haay en Theater Orpheus.

Groep 1-2 Peuterpret

Dit schooljaar maken we voor de groepen 1-2 gebruik van het ‘Peuterpret Programma’ van Schouwburg Orpheus. De leerkracht van een groep kan zelf een voorstelling uitkiezen die qua inhoud en tijdstip het beste past. Wees er snel bij, per voorstelling zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voorstellingen waaruit u kunt kiezen:

Thuis

Woensdag 20-12-2023

Aanvangstijd: volgt zo snel mogelijk

In een sprookjesachtig tafereel met geanimeerde schilderijen en passende muziek worden de kinderen meegezogen in de wereld van Anastasiia en haar hondje Djonnik. Als door een storm hun huis verdwijnt moeten ze op zoek gaan naar een nieuw huis. Een huis waar ze zich weer thuis kunnen voelen.

Tijdens hun zoektocht door de meest verschillende landschappen, ontmoeten ze allerlei dieren. Zouden ze in één van de huizen van hun dierenvrienden kunnen wonen?

Het huis van de giraf is veel te groot, het huis van de pinguïn te koud, maar ze geven niet op! Uiteindelijk lukt het ze een huis te vinden waar ze zich thuis voelen. Wil je weten hoe? Maak dan de reis met Anastasiia en Djonnik mee en ontdek samen hun nieuwe thuis!

Een spannende, grappige en ontroerende voorstelling vol beweging, muziek en animatie.

 

De kleine ijsbeer

Woensdag 17-01-2024

Aanvangstijd: volgt zo snel mogelijk

Lars, de kleine ijsbeer, woont met zijn vader in een grote witte wereld van sneeuw en ijs. Hier voelt hij zich veilig en thuis. Die avond staat er een scherpe wind en de golven zijn woest. Zijn ijsschots breekt af en de zee neemt hem mee, weg uit zijn bekende poolwereld. Alles is opeens anders. Van vreemde groene planten tot bijzondere dieren en geluiden. Maar… hoe komt hij weer thuis? En… wat is thuis eigenlijk?

De kleine ijsbeer is de fantasierijke vertolking van ‘Een ijsbeer in de tropen’. Een ontroerend verhaal over vriendschap, je thuis voelen, het durven toetreden tot het onbekende, en de ongelofelijke kracht en schoonheid van de natuur. In een woordloze, muzikale en beeldende vertelling komt het verhaal van Lars op spectaculaire manier tot leven. De handgemaakte stoffen decorstukken en poppen prikkelen iedereen om met Lars mee te gaan in een groots avontuur!

https://www.orpheus.nl/voorstellingen/4694/Peuterpret/De_Kleine_IJsbeer

 

Blikvangers

Woensdag 20-03-2024

Aanvangstijd: tijd volgt zo snel mogelijk

In het begin was de wereld onbevangen. Het leven was zó ongerept, dat nieuwsgierigheid geen last had van angst of boosheid.

Als de open blik van degene die de wereld bekeek, zo ongerept was het. De klank van water, de stroom van beweging, de natuur was woordeloos.
Ontdekken was een peulenschil. Elke aanraking was het begin van een avontuur.

Twee dansers en een muzikant gaan terug naar dat begin met ongebruikelijke instrumenten en ongebruikelijke ontmoetingen, die vanzelfsprekend worden omdat ze er nu eenmaal zijn.

https://www.orpheus.nl/voorstellingen/4817/Peuterpret/Blikvangers

 

Potje

Woensdag 17-04-2024

Aanvangstijd: tijd volgt zo snel mogelijk

Op een dag staat er midden in het oerwoud zomaar een potje. En naast het potje ligt een briefje.

‘Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes,’ staat erop geschreven. Alle dieren proberen het potje uit, maar de billen van de olifant zijn te groot, de slang heeft helemaal geen billen en de aap weet niet eens wat hij met een potje moet doen. Terwijl de dieren kibbelen, komt er opeens een jongetje tevoorschijn en dan beseffen ze voor wie het potje is bedoeld.

Potje!, een klassieker op het gebied van zindelijkheidstraining, verscheen voor het eerst in 1997 en was het eerste prentenboek van Mylo Freeman.

Jeritza Toney vertelt verhalen, zingt en speelt muziek, in nauw samenspel met het publiek. Zij zal op een muzikale wijze deze bestseller vertalen naar een vrolijke en speelse muziektheatervoorstelling voor de allerkleinsten.

https://www.orpheus.nl/voorstellingen/4865/Peuterpret/Potje

 

Muk ziet ze groeien

Woensdag 15-05-2024

Aanvangstijd: tijd volgt zo snel mogelijk

In Muk ziet ze groeien ontdekken we de lente. We zien hoe kleine dieren en planten zich wonderlijk transformeren. Een kuiken kruipt uit een ei en rups ontpopt zich tot een vlinder. Lentekriebels in een wederom visueel inventieve wereld met techniek en poppenspel, ditmaal ook begeleid door live muziek!

https://www.orpheus.nl/voorstellingen/4916/Peuterpret/Muk_Ziet_Ze_Groeien

Groep 3-5 Meester Kikker

Voorstelling is op woensdag 31 januari 2024. Tijd volgt zo snel mogelijk.

Wanneer de meester met waterkroos in zijn haar en kleren vol scheuren de klas binnenkomt heeft hij duidelijk iets uit te leggen.
En waarom kijkt de directrice zo verlekkerd als iemand een spreekbeurt houdt over kikkers? ‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn geheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’

Een gloednieuwe mjoesikal voor iedereen vanaf 5 jaar, naar het boek van Paul van Loon. Na het succes van het boek en de film (NETFLIX) komt dit spannende en grappige verhaal nu naar het theater!

In 2023 is Paul van Loon 40 jaar auteur en dat wordt groots gevierd door hem en de uitgeverij.

Groep 6-8 Mees Kees op kamp

De voorstelling is op dinsdag 2 april 2024 in Theater Orpheus. Tijd volgt zo snel mogelijk.

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en een hele reeks filmhits in de bioscoop, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater! Mees Kees krijgt een eigen musical!
Mees Kees gaat met zijn klas op kamp naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken! Zwemmen is immers ook werken. En een zeester zie je toch het beste ìn de zee. En zo geeft Mees Kees altijd weer zijn eigen draai aan alles wat op zijn pad komt.