Cultuurmenu Muziek

Voor schooljaar 24-25 zijn de deelnemende scholen aan het Cultuurmenu Muziek: Ichthus, Kosmos, Mr. Lugtmeijer, De Sjofar, Willem van Oranje en Julianaschool Lieren.

 

Culturele partners: Maan & Merlijn, Phion Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Orpheus

 

Hieronder het programma. Wijzigingen voorbehouden.

Groep 1-2 Muziekvoorstelling door Maan & Merlijn

Muzikale voorstellingen voor kinderen!

 

De kinderen worden met vertelsels en muzieksels meegenomen in de mooiste en spannendste verhalen. De interactieve opzet zorgt ervoor dat ieder kind het verhaal op z’n eigen manier kan beleven.

Met zelfgeschreven liedjes als rode draad weten zij de kinderen op eigenzinnige wijze te boeien. Handgemaakte versies van de  hoofdfiguren uit de verhalen komen voor de kinderen tot leven.

Speelduur van de voorstellingen is ongeveer 30 minuten.

Groep 3-4 Concert Anne de Poes

Dit schooljaar staat het concert Anne de Poes ingepland op dinsdag 17 juni 2025 in Theater Orpheus.

 

Er was eens een jonge, rossige kat genaamd Anne de Poes. Op een dag raakt ze haar familie kwijt. Daarom gaat ze samen met meeuw Midas op reis. Op zoek naar haar onbekende vader, een zwerfkat. Op dit avontuur doorkruist ze vele landen en komt ze allerlei kleurrijke figuren tegen. Ga je mee Annes neus achterna, op zoek naar haar papa?

Een nieuw symfonisch sprookje met orkest geschreven door Herman van Veen en Mark Haayema met prachtige poppen en poeslieve liedjes.

Groep 5-8 Meedoe-concert Fanny en Nannerl Take over!

Dit schooljaar staat dit leuke meedoe-concert gepland op woensdag 2 april 2025.

 

Ken je dat? Dat je oudere broer of zus alles mag? Of dat je kleine broertje of zusje altijd het schattigst wordt gevonden? Bloedirritant! Zo denken Nannerl (spreek uit Nannerel) Mozart en Fanny Mendelssohn daarover. Zij maken net zulke mooie muziek als hun broertjes en toch krijgen die jongens alle aandacht. Vandaag komt daar verandering in!

Fanny & Nannerl met live orkest hun favoriete playlist horen en nemen ons mee op reis door hun lievelingsmuziek. Langs nieuwe, onbekende werelden gaan we met hen op avontuur. In een visuele trip met live videobeelden, opzwepende ritmes en prachtige melodieën zorgen Fanny en Nannerl ervoor dat je oren wijdopen worden gezet. En het mooiste is: het publiek klapt, zingt en swingt mee! Een Take Over om nooit meer te vergeten.