Cultuur & Inspiratiedag

Maandag 16 april jl. was de jaarlijkse Inspiratiedag, georganiseerd door Cultuurwijzer.

Deze dag ging niet over leeropbrengsten, efficiënt werken etc. maar puur over het waarom je voor het onderwijs hebt gekozen en wat daarin je drijfveren/intrinsieke motivatie waren.

 

Het thema was dan ook: Blijf Dromen. En dit thema werd op de dag zelf heel mooi verwoord door de participerende docenten/kunstenaars die via Bootcamp of Inspiratie Atelier hun eigen bevlogenheid voor het vak lieten zien.

 

Verder was er ook de inspirerende keynote van Bruno van den Elshout over het thema. En een hele mooie verrassing was Lars van der Werf (Versjes van Lars), een Rotterdamse dichter die voor vele aanwezigen een persoonlijk gedichtje heeft gemaakt om mee te nemen en over na te denken.

 

In het filmpje ziet u het mooie visuele resultaat van één van de Inspiratie Ateliers. Dit atelier werd gezamenlijk gegeven door Studio Z (uit Deventer) en CODA.

 

 

De muziek onder het filmpje komt uit de musical Joe en is gezongen door Mathilde Santing.


De Cultuur & Inspiratiedag voor het primair onderwijs! (de 11e editie)


Een dag voor leerkrachten, directeuren en icc-ers om inspiratie op te doen op het gebied van
cultuureducatie.

Het thema van de dag is:

‘Blijf Dromen’

We hebben het dit jaar niet over leeropbrengsten en efficiënt werken, maar gaan terug naar het begin: Waarom wilde je ook alweer juf of meester worden? We staan op deze dag stil bij jullie eigen motivatie om te mogen werken in deze prachtige beroepsgroep. Bruno van den Elshout is onze gastspreker en Lars van der Werf (Versjes van Lars) geeft jullie iets mee om over na te denken. Een aantal gepassioneerde kunstenaars verzorgt Inspiratie Ateliers en natuurlijk is er ook weer een Culturele Bootcamp. We sluiten de dag zoals elk jaar gezamenlijk af met een heerlijke maaltijd.

 

Over Bruno van den Elshout
Kunstenaar Bruno van den Elshout oefent al 10 jaar dagelijks met Rust en Ruimte. In 2012 fotografeerde hij de Noordzeehorizon, een jaar lang op ieder uur van elke dag. Hij ontwikkelde een prijswinnend kunstwerk-in-boekvorm, ondanks het onwaarschijnlijke budget van 100.000 euro dat daarvoor nodig bleek. Met zijn nieuwe project ‘Whatever the Weather‘ onderzoekt hij hoe hij een jaar lang drie dagen per week op het strand kan doorbrengen. Om 144 Wezenlijke Ontmoetingen te beleven en in kunstvorm deelbaar te maken.

 

Over Lars van der Werf
Het is heel cheesy om te zeggen, maar het is wel waar: op elke bladzijde van het boekje met versjes van de jonge dichter Lars van der Werf, zit in het papier en de drukinkt een glimlach voor op je gezicht verstopt. Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend simpel, maar de versjes van Lars doen iets met je.

 

Hoe werkt het?

1: Bekijk de promotiefilm en meld je aan door een mail te sturen naar: inspiratiedag@gigant.nl. In deze mail vermeld je:

  • Je naam
  • Je school
  • Of je wel of niet mee eet

2: Zorg dat je op maandag 16 april om 15.30 uur bij Gigant bent.

 

3: Laat je verrassen door de ‘Culturele Bootcamp’ en de ‘Inspiratie Ateliers’.

 

4: Eet na afloop gezellig een hapje mee! (4 personen per school eten gratis. Daarboven rekenen wij € 12,50 p.p. incl. drankje)

 

Het programma van de dag wordt één week van te voren op deze website bekend gemaakt.

 

Let op: de deadline voor aanmelden is 6 april!